Jól Kifőztem!

Rántott borjúláb

hasábburgonyával és tartármártással

2016. április 26. - pepperwood

Amikor először hallottam erről az ételről hogy létezik, nehezen tudtam elképzelni pontosan mit takarhat. A marhának ezen a részén is alig található hús, akkor a borjú esetében mi adhatja a gasztronómiai értéket. A hús aránya ebben az esetben minimális. Tulajdonképpen nulla. Az erről szóló írások nem tudtak eltántorítani, sőt, a kíváncsiságom egyre nőtt. Ahhoz nem voltam elég báror, hogy megpróbáljam elkészíteni, de egy étteremben végül megrendeltem...

232_rantott_borjulab_tartarmartassal.JPG

(forrás: TvPaprika)

A borjúlábszár egészen kevés húst tartalmaz, tulajdonképpen csak inakat és csúnya szóval mócsingot. Az interneten fellelhető receptek alapján a lábszárakat több órán át főzik. A kocsonyás terméket lefejtik a húsról, majd megsózzák panírozzák és kirántják. A tartár mártás elengedhetetlen kellék, és többnyire valamilyen olajban sült krumplival a legjobb.

Az étteremben pont így nézett ki. Itt szeletelt rántott burgonyával tálalták, tartármártással és egy szelet citrommal. Nem volt hatalmas adag, de mire a végére értem, úgy éreztem elégséges volt. Az állaga kocsonyás, a ropogós panírréteg adja a vázat, majd a beltartalom tulajdonképpen szétolvad a szájban. Az íze nagyon kellemes, a főtt marhára emlékeztet.

Mindenkinek ajánlom, hogy próbálja ki!

Ha egyszer elkészítem, publikálom a blogon. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jolkifoztem.blog.hu/api/trackback/id/tr258664554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása