Amikor először hallottam erről az ételről hogy létezik, nehezen tudtam elképzelni pontosan mit takarhat. A marhának ezen a részén is alig található hús, akkor a borjú esetében mi adhatja a gasztronómiai értéket. A hús aránya ebben az esetben minimális. Tulajdonképpen nulla. Az erről szóló írások nem tudtak eltántorítani, sőt, a kíváncsiságom egyre nőtt. Ahhoz nem voltam elég báror, hogy megpróbáljam elkészíteni, de egy étteremben végül megrendeltem...
(forrás: TvPaprika)
A borjúlábszár egészen kevés húst tartalmaz, tulajdonképpen csak inakat és csúnya szóval mócsingot. Az interneten fellelhető receptek alapján a lábszárakat több órán át főzik. A kocsonyás terméket lefejtik a húsról, majd megsózzák panírozzák és kirántják. A tartár mártás elengedhetetlen kellék, és többnyire valamilyen olajban sült krumplival a legjobb.
Az étteremben pont így nézett ki. Itt szeletelt rántott burgonyával tálalták, tartármártással és egy szelet citrommal. Nem volt hatalmas adag, de mire a végére értem, úgy éreztem elégséges volt. Az állaga kocsonyás, a ropogós panírréteg adja a vázat, majd a beltartalom tulajdonképpen szétolvad a szájban. Az íze nagyon kellemes, a főtt marhára emlékeztet.
Mindenkinek ajánlom, hogy próbálja ki!
Ha egyszer elkészítem, publikálom a blogon.