Jól Kifőztem!

Gombapaprikás

Puliszkával és tzazikivel

2016. április 26. - pepperwood

Az a jó ebben a receptben, hogy egyszerű, gyorsan elkészíthető és finom. Ha gomba, akkor inkább rántva vagy gombasalátának igazán jó szerintem, de paradicsom (gombasalátához) és idő (rántott gombafej) híján erre a verzióra került a sor.

img_5720.JPG

 

A puliszkával kezdem első körben. Nem kell hozzá más, mint kukoricadara só és víz. A vizet felforralom két csipet sóval és mikor forr, beleszórom a kukoricadarát. Folyamatosan kevergetni kell, mert hamar elkezdi a vizet magába szívni. Én kis méretű habverőt használtam ehhez. A mennyiségeknél a víz szintje határozza meg, mennyi készül belőle. Darából úgy szoktam, hogy éppen érezni lehessen a kavaróeszközzel, hogy sűrűsödik. Kb 2 perc után sűrű massza lesz, további egy percig még kavargatni kell aztán le lehet szedni a tűzről. Akkor jó, ha nincs túl nagy ellenállás a habverő mozgatásakor.

A gombapaprikáshoz:

  • 0,5 kg gomba 
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • bors

A hagymát apróra vágom, üvegesre párolom egy kevés olajon. Fazék tűzről le, pirospaprika bele. Utána jöhet a gomba, rá a só, majd kb 1 dl víz. 10 percig fedő alatt főzni kell, majd fedő nélkül, amíg a víz nagy része elpárolog. A tejföllel összekeverem a lisztet egy tálba, majd egy merőkanállal egy jó adagot kell tenni  az bele, alapos elkeverés után pedig bele a fazékba. Még két perc és kész.

Jó étvágyat hozzá! 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jolkifoztem.blog.hu/api/trackback/id/tr398664706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása